Oxfam-Wereldwinkels Regio Leuven

Parijsstraat 56
3000 Leuven
0496/12 00 32
regioleuven@oww.be
www.oww.be/regioleuven

Koepelorganisatie: Oxfam Wereldwinkels

Locatie Oxfam-Wereldwinkels Regio Leuven

Over Oxfam-Wereldwinkels Regio Leuven

Wij geloven dat rechtvaardige handelsrelaties de beste kans bieden op ontwikkeling. Omdat heel wat producenten in het Zuiden geen eerlijke kans krijgen op de wereldmarkt leven ze vaak in armoede. Wij ondersteunen hen bij het vermarkten van hun producten en ijveren voor betere handelsregels

Oxfam-Wereldwinkels ontwikkelt zélf producten van eerlijke handel en biedt de consument op die manier een concreet alternatief. De producten van onze partners vind je onder meer in meer dan 200 Oxfam-Wereldwinkels. Er is er vast en zeker ook één in jouw buurt.

Door aan te tonen wat er vandaag misloopt in de wereldhandel maken we het brede publiek bewust van het onrecht dat miljoenen boeren in het Zuiden treft. We zijn er van overtuigd dat hierdoor steeds meer mensen eisen dat dit model verandert en beleidsmakers niet anders kunnen dan ingrijpen. Eerlijke handel is een goede basis voor ontwikkeling.

Onze aanpak heeft vier pijlers:

  1. Partnerwerking: We werken samen met meer dan 30 partners in 37 landen. We kopen bij hen producten aan en ondersteunen hen bij de uitbouw van hun handels- en productieprocessen.
  2. Lobby- en studiewerk: We analyseren wat er misloopt in de handelsketens en brengen burgers en beleidsmakers in beweging voor eerlijke handel.
  3. Winkelnetwerk: In meer dan 200 winkels vind je kwaliteitsproducten van eerlijke handel en kan je deelnemen aan boeiende activiteiten.
  4. Vrijwilligers: Meer dan 8.000 mensen zetten zich het hele jaar door vrijwillig in voor een fair handelssysteem.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.