Koning Kevin

Kapellekensweg 2
3010 Kessel-Lo
016 35 05 50
info@koningkevin.be
http://www.koningkevin.be

Locatie Koning Kevin

Over Koning Kevin

Koning Kevin vzw, tot 2006 Spelewei, is een landelijk georganiseerde jeugdwerkorganisatie, erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Ons doel is om bij kinderen en jongeren een speelse, verantwoordelijke en bezielde houding te stimuleren.

We organiseren activiteiten waarin - behalve een overdaad aan beweging, toneel, muziek, beeld, media en spel - veel creativiteit aan bod komt. We doen dat met 10 vaste medewerkers en bijna 200 vrijwilligers.

We geven vorming aan begeleiders van kinderen en jongeren binnen het jeugdwerk. Daarvoor hebben we een uitgebreid cursusaanbod, dat begint met de basiscursus animator, en eindigt met de instructeurscursus. Daarnaast bieden we een pakket vorming op aanvraag aan, waarvan vorm en inhoud aangepast kunnen worden aan de noden en verlangens van de aanvrager.

In de zomervakantie organiseren we creatieve kinder- en jongerenvakanties. De begeleiders van die vakanties zijn allemaal getraind door Koning Kevin.

We zijn voortdurend op zoek naar vernieuwing, en schuwen het experiment niet. We proberen nieuwe spelvormen uit, zoeken voortdurend naar goede methodieken voor onze begeleiders en gaan originele kruisbestuivingen aan met andere organisaties zoals het Leuvense Museum M.

Onze thuisbasis is een klein geel kasteel in Kessel-Lo, dat we ook uitbaten als jeugverblijfcentrum Heiberg.


Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.