Kind En Taal

Stalenstraat 48
3600 Genk
0489/900572
instapjeplus@kindentaal.be
http://www.kindentaal.be

Locatie Kind En Taal

Over Kind En Taal

Bij Kind en Taal is het doel om de onderwijskansen te verbeteren van jonge kinderen tussen 0 en 6 jaar in kwetsbare gezinnen in de strijd tegen kansarmoede.

Wij hebben 2 programma's.

Het eerste programma is Instapje.

Dit is een programma waarbij we 48 weken lang aan huis gaan bij gezinnen met kinderen tussen 1 en 2,5 jaar. "Kinderen leren door dingen te doen en door te spelen" is ons motto. We leren ouders hoe ze hun kindje optimaal kunnen stimuleren in hun ontwikkeling

Het tweede programma is instapje+ en wordt uitgevoerd door Pedagogische taaltrainers.

Het gaat om een programma voor ouders met kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Eénmaal per maand komen we samen op de school en wordt er een ouderbijeenkomst georganiseerd. Op deze bijeenkomsten ga je als vrijwilliger aan de slag om de ouders te leren hoe zij bepaalde activiteiten kunnen uitvoeren met hun kinderen. Je leert de ouders hoe zij hun kinderen spelenderwijs optimaal kunnen stimuleren in hun ontwikkeling. De activiteiten passen bij het thema waar de kinderen op school mee bezig zijn, bijvoorbeeld : lente, feest, eten, verkeer …

De ouders voeren deze activiteiten dan thuis uit.

Als zij hierbij extra hulp nodig hebben ga je als vrijwilliger aan huis. Daar ga je de ouder helpen in het samen spelen met zijn kindje.

We zijn actief in de 13 meest kwetsbare Limburgse gemeenten: Beringen, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Hasselt, Heers, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lanaken, Leopoldsburg, Maasmechelen, Sint-Truiden en Tongeren.

Begeleiders, medewerkers en vrijwilligers gaan met de ouders en hun kinderen van 1 tot 6 jaar werken aan kwalitatieve interactie tussen ouder en kind, aan het stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen en tot slot aan het optimaliseren van de onderwijskansen door het verbeteren van de taal- en denkontwikkeling.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.