Kind En Preventie West-Vlaanderen

Blinde Rodenbachstraat 23
8800 Roeselare - Rumbeke
0478 91 88 04
lieve.dezutter@kindenpreventie.be
www.kindenpreventie.be

Koepelorganisatie: vzw Kind en Preventie

Locatie Kind En Preventie West-Vlaanderen

Over Kind En Preventie West-Vlaanderen

Onze kerntaak is het organiseren van preventieve medische gezondheidszorg en opvoedingsondersteuning op de consultatiebureaus voor Kind en Gezin.

D.w.z. dat de ouders met hun baby's er terecht kunnen voor de vaccinaties, voedingsadvies, opvoedingsvragen en lichamelijk ontwikkelingsonderzoek.

Als vrijwilliger sta je in voor het onthaal van gemiddeld 17 ouders met hun baby op de consultaties van KIND en GEZIN. Je schrijft de baby in en daarna meet en weeg je de baby. Je noteert die gegevens ook in het kindboekje. Verder sta je in voor een vlotte doorgang naar dokter en verpleegster en dit via de afsprakenlijst. Ook hygiëne van de kussens en het speelgoed is belangrijk als vrijwilliger. Je maakt deel uit van een grotere groep vrijwilligers en we verwachten we je dan ook op de 2 jaarlijkse vrijwilligersvergadering(en).

Wij zoeken soms nieuwe vrijwilligers voor onze wekelijkse zittingen. Deze kunnen zowel in de voormiddag als namiddag, als avond doorgaan. De kennis van de Nederlandse taal is een pluspunt en zelfstandig werken is voor ons een vereiste.

Als vrijwilliger werk je mee in een maandelijkse of 3-wekelijkse beurtrol. Deze beurtrol is bindend als vrijwilliger binnen onze organisatie. Kan u zich minstens 4 uur per maand vrij maken, gelieve dan ENKEL via mail contact op te nemen a.u.b. Graag vermelding van een gsm-nummer en geboortedatum en woonplaats.

We zijn werkzaam op 40 locaties, verspreid over gans West-Vlaanderen: regio's Oostende, Veurne, Oostkamp, Brugge, Ieper, Diksmuide, Roeselare, Kortrijk en Waregem.

De V.Z.W. Kind en Preventie is een samenwerkingsverband met CM, Femma, KVLV en Markant

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.