Het Doetertoe

Kortrijksesteenweg 572
9000 Gent
0494 13 68 10
info@hetdoetertoe.be
http://www.hetdoetertoe.be

Locatie Het Doetertoe

Over Het Doetertoe

Het Doetertoe ondersteunt zowel vanuit Vlaanderen, als ter plaatse (via stagiaires, of bezoekers) een revalidatiecentrum voor kinderen met een meervoudige beperking in Kenia. Het centrum heet JAWA (Just As We Are) en is gelegen aan de voet van Mount Kenia, ruraal gebied, 250 km van de hoofdstad Nairobi. JAWA-centrum wordt volledig geleid door Keniaanse mensen. Het centrum kwam tot stand door de samenwerking tussen JAWA en Het Doetertoe, sinds 2010.


Wat doet Het Doetertoe?

  • Ondersteuning van centrum voor kinderen met een beperking in Kenia (samenwerking en overleg met JAWA, subsidie-aanvragen, samenwerkingen met andere organisaties, bezoek ter plaatse, JAWA als stage-plaats, vrijwilligerswerk in JAWA, Kenia...)
  • Informeren over de thema's (d.i. over JAWA en kinderen met een beperking in Kenia) in Vlaanderen aan kinderen, jongeren of volwassenen (workshops, tentoonstelling, info-stand, presentatie, educatieve koffer,...).
  • Opzetten van sponsoracties ten voordele van het project in Kenia. (spaghettifestijn, confituur verkoop, stand op geschenkenbeurs,...)
  • Up to date maken van onze digitale media (Website, nieuwsbrief, Facebook,...)

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.