Gemeente Nijlen

Kerkstraat 4
2560 Nijlen
03/410 02 32
sabrina.goossens@nijlen.be
www.nijlen.be

Locatie Gemeente Nijlen

Over Gemeente Nijlen

Het Muziekatelier van de gemeente Nijlen is geen onderwijsinstelling maar een organisatie, onder de vleugels van het gemeentebestuur. Ze maakt jongeren vanaf 8 jaar, die muziek als hobby beschouwen, wegwijs in de universele wereld van de muziek.

Musiceren en amuseren
Schepen voor onderwijs Griet Van Olmen is voorzitter van het muziekatelier. De doelstelling is om jongeren het lezen van noten en ritmes aan te leren. Ook het bijbrengen van muzikale vaardigheden, het kunnen lezen en interpreteren van partituren, technieken van instrumenten onder de knie te doen krijgen, samen musiceren met anderen, enzovoort… Kortom, op een leuke en aangename manier musiceren en amuseren.

Leren en concerteren
Onze lessen lopen samen met het klassieke schooljaar van oktober tot mei. Een schooljaar omvat 30 lessen. En we proberen naast de lessen, de leerlingen ook een beetje podiumervaring mee te geven door het organiseren van concertjes, leerlingenvoordrachten en andere optredens. De lessen notenleer zijn klassikaal, één uur per week, en lopen over 4 schooljaren. De instrumentenlessen zijn individueel en bestaan uit 20 minuten onderricht per week.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.