Forum Palliatiave Zorg

J. Vander Vekenstraat 158
1780 Wemmel
02 456 82 07
vrijwilligers@forumpalliatievezorg.be
http://www.forumpalliatievezorg.be/

Over Forum Palliatiave Zorg

Palliatieve Zorg wil het comfort en de levenskwaliteit van de terminale patiënt en zijn omgeving optimaliseren en proberen mogelijk te maken dat de zieke kan verblijven en sterven op de plek die hij verkiest.
De vrijwilliger neemt daarin een specifieke plaats. Vrijwilligers zijn een aanvulling op de hulp die familie biedt. Er worden geen taken overgenomen van de professionele hulpverleners. De vrijwilliger neemt de taak op om de mantelzorgers te ondersteunen, door bij de patiënt "te zijn" en door uit hartelijke medemenselijkheid, aandacht te schenken aan zowel de patiënt als aan zijn omgeving. Een kaartje leggen, een goede babbel over serieuze of alledaagse dingen, schaken, een wandeling, iets voorlezen, bij elkaar verpozen,...kortom LEVEN...
De vrijwilliger in de thuiszorg gaat langs bij de palliatieve patiënt aan huis of geeft hulp binnen het thuisvervangend milieu, zoals voorzieningen voor bejaarden. De contacten zijn individueel: in principe ondersteunt men slechts één patiënt. !!We zoeken nog mensen in de regio Brussel, Zemst en Zaventem!!

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.