Fietsencentrum Mobiel

Minister Tacklaan 57
8500 Kortrijk
056 24 99 10
info@mobiel.be
http://www.mobiel.be

Locatie Fietsencentrum Mobiel

Over Fietsencentrum Mobiel

  • Tewerkstelling in de sociale economie

Mobiel stelt mensen te werk die het moeilijk hebben hun plaatsje te vinden op de arbeidsmarkt. Deze werknemers krijgen een technische vorming als fietshersteller en worden intenser begeleid dan in het gewone bedrijfsleven.

In ons fietsatelier staat dus niet alleen de fiets centraal, maar ook de mensen die aan de fietsen werken. Zo mochten we in 2005 het kwaliteitslabel van de provincie West-Vlaanderen ontvangen en in 2006 de benoeming tot Ambassadeur in de Sociale Economie.

  • Bovenlokaal en grensoverschrijdend fietstoerisme

Toerisme is belangrijk voor de ontwikkeling van een stad en een streek. Mobiel wil met haar fietsendiensten het toerisme in Kortrijk en Zuid-West-Vlaanderen mee promoten en ondersteunen. Want welk vervoersmiddel is er beter geschikt dan de fiets om een streek te leren kennen?

Toeristen en recreanten die er een dagje zorgeloos op uit willen met de fiets zijn bij Mobiel dus aan het juiste adres!

  • Duurzame mobiliteit

De fiets is niet alleen een aangenaam recreatiemiddel, maar ook het ideale vervoersmiddel voor korte afstanden en verplaatsingen binnen de stad. Fietsen heeft talrijke voordelen: het is milieuvriendelijk, gezond, stil, snel én goedkoop. Fietsers dragen alvast hun steentje bij aan een duurzame mobiliteit en een gezonde omgeving.

Mobiel wil dan ook meer mensen op de fiets krijgen voor hun dagelijkse verplaatsingen.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.