Feestvarken

De Zwaantjes 12
2390 Malle
0496695281
info@feestvarkenvzw.be
www.feestvarkenvzw.be

Locatie Feestvarken

Over Feestvarken

doel van de organisatie

FEESTVARKENvzw is een organisatie die is opgericht in 2013 met 2 duidelijke doelstellingen. Het eerste en belangrijkste doel is eenvoudig: kinderen die in armoede leven een fijne verjaardag bezorgen met een verjaardagspakket:

  • Een mooi en nieuw verjaardagscadeau, het is belangrijk dat het gaat over nieuw en actueel speelgoed. Als het kind in een speelgoedwinkel komt, moet het zijn eigen cadeau kunnen terugvinden. We gaan voor niets minder dan het wauw-gevoel bij de kinderen!
  • Een traktatie waarmee kinderen op 'hun’ dag de klasgenootjes kunnen verrassen.
  • Benodigdheden om thuis een feestje te organiseren: slingers, ballonnen, maar ook een zelf te bakken cake en versiering.

Het begrip ‘kinderen in armoede’ is natuurlijk een erg vaag begrip. Wat is armoede en hoe ga je dit beoordelen? We kozen bewust om van bij de start samen te werken met OCMW’s. Zij beoordelen het best wie hieraan nood heeft. Vijf jaar na de opstart leveren we verjaardagspakketten aan kinderen uit 33 gemeenten. Wij zijn actief in de provincie Antwerpen (27 gemeenten), het Meetjesland (4 gemeenten) en in de rand rond Brussel (2 gemeenten).

Het tweede doel van FEESTVARKENvzw is kinderarmoede in België onder de aandacht te brengen. Hiervoor werken we educatieve pakketten uit voor scholen, bedrijven en particulieren. Zo zamelen we langs de ene kant geld in om boxen te kunnen samenstellen en langs de andere kant zetten we ons in om mensen te sensibiliseren dat (kinder)armoede in België nog altijd bestaat en bestreden moet worden.

visie

Welke kinderen?

Wij zetten ons in voor alle kinderen en vertrouwen op de gegevens die we doorkrijgen van de verschillende sociale diensten. We maken hierbij geen onderscheid tussen ras, nationaliteit of afkomst.

Anonimiteit

We krijgen van de sociale diensten enkel een geboortedatum en een geslacht door van kinderen. Wij leveren de boxen op basis van die gegevens bij de verschillende sociale diensten. We kennen dus nooit de naam van het kind. Zo behouden we anonimiteit. De boxen worden bezorgd aan de ouders van de kinderen en we stellen de boxen op maat samen. Kinderen zullen dus nooit te weten komen dat ze hun cadeau krijgen van FEESTVARKENvzw. We geven geen standaardpakket zodat kinderen niet weten dat het pakket van de vzw komt.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.