Estas - De Patio vzw

Zevenkerken 4
8200 Sint-Andries Brugge
050/12.35.55
estas@depatiovzw.be
http://www.depatiovzw.be/nl/onze_afdelingen/estas-204.html

Koepelorganisatie: De Patio vzw

Locatie Estas - De Patio vzw

Over Estas - De Patio vzw

Estas is een leefgroep voor 10 niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV). Onze leefgroep is gehuisvest in een vleugel van de Sint-Andries Abdij in Zevenkerken (Brugge).

In de zomer van 2016 zijn we gestart als één van de afdelingen van vzw De Patio. Dit project is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Fedasil en Jongerenwelzijn, waarbij 150 nieuwe rechtstreeks toegankelijke (voor Fedasil) opvangplaatsen gecreëerd werden binnen kleinschalige leefgroepen, voor niet-begeleide minderjarige vreemdelingen.

In Estas vangen we 10 NBMV op, met instapleeftijd tot 15 jaar. We richten ons voornamelijk naar jongens van 12 tot 15 jaar, een uitzondering (leeftijd en geslacht) kan gemaakt worden voor broer/zus verwantschap. Onze jongeren komen (op dit moment) voornamelijk uit Afghanistan en Syrië.

‘ESTAS’ betekent in het Esperanto zowel ‘ik ben’, ‘jij bent’ als ‘wij zijn’ en in het Spaans ‘je bent er’. De naam staat daarmee ook symbool voor de visie van het project: ‘er zijn op deze wereld en er ook mogen zijn’, op een onvoorwaardelijke manier. Het doel van het verblijf en de begeleiding is de jongere ‘in te bedden in’ en ‘te verbinden met’ onze samenleving en cultuur.
Binnen Estas willen we de jongeren een veilige, stabiele omgeving en context bieden en willen we hen laten groeien in het nemen van verantwoordelijkheid.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.