Erfgoed Noorderkempen

Druivenstraat 18
2300 Turnhout
014 44 33 62
info@erfgoednoorderkempen.be
http://www.erfgoednoorderkempen.be

Locatie Erfgoed Noorderkempen

Over Erfgoed Noorderkempen

Wie zijn wij?

Erfgoed Noorderkempen werkt voor de gemeenten Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Kasterlee, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar. Deze 11 gemeenten werken met steun van de Vlaamse overheid samen aan een betere toekomst voor het lokale erfgoed.

Wat doen we?

We ondersteunen zowel gemeentebesturen als vrijwilligersorganisaties bij hun zorg voor erfgoed. Wist u dat u als bezoeker van een museum meestal slechts een fractie van de collectie te zien krijgt? Het overgrote deel van een museumcollectie blijft doorgaans in het depot liggen. Met behulp van hedendaagse technologie kunnen we al deze voorwerpen, documenten of archieven digitaliseren en online presenteren. Zo bereiken we meer mensen dan ooit met ons lokale erfgoed. Het resultaat van al dat werk kun je nu al bewonderen op www.kempenserfgoed.be


Met het project Allemaal Digitaal wil Erfgoed Noorderkempen erfgoedbeheerders helpen hun achterstand inzake digitalisering en registratie weg te werken. We leveren gratis de juiste apparatuur en software, maar ook de juiste (zuurvrije) verpakkingsmaterialen aan om kwetsbare boeken, archieven of collectiestukken in te verpakken. Tenslotte leveren we ook de werkkracht in de vorm van helpende handen: vrijwilligers zoals u die wij opleiden en coachen om deze belangrijke klus te klaren.

Vacatures van Erfgoed Noorderkempen