Domo Leuven vzw

Naamsestraat 153-155
3000 Leuven
016 89 04 69
info@domovzw.be
https://www.domovlaanderen.com/

Locatie Domo Leuven vzw

Over Domo Leuven vzw

Domo is een vrijwilligersorganisatie die opvoedingsondersteuning biedt aan gezinnen, die het tijdelijk moeilijk hebben en daardoor kwetsbaar zijn.
Onze vrijwilligers gaan regelmatig langs bij een gezin, voor een babbel, een advies, een uitstap of wat extra ondersteuning voor de ouders en de kinderen. Ouders zijn de belangrijkste schakel in de opvoeding van hun kinderen.
Maar in kwetsbare gezinnen met jonge kinderen is de draaglast vaak niet in evenwicht met de draagkracht. Sommige ouders hebben het in moeilijke levensfases zo zwaar dat ze hun kinderen niet de nodige geborgenheid en structuur kunnen bieden. Daarbovenop worden deze gezinnen in de huidige maatschappij vaak geïsoleerd.
De onvoorwaardelijke en onbaatzuchtige aanwezigheid van één vrijwilliger in één gezin helpt dit isolement te doorbreken. De actieve steun en inzet op empowerment en talentontwikkeling verhogen de draagkracht én de toekomstkansen voor alle leden binnen deze gezinnen. Domo wil voorkomen dat alledaagse problemen in gezinnen uitgroeien tot ernstige en langdurige hinderpalen. We wensen dat hierdoor alle kinderen de kansen krijgen om uit te groeien tot evenwichtige en veerkrachtige volwassenen. Domo werkt met vrijwilligers die wekelijks enkele uren bij het gezin in hun eigen leefomgeving doorbrengen. Zij ondersteunen hen en bieden praktische hulp bij gezins- en opvoedende taken.

Vacatures van Domo Leuven vzw