Dagcentrum Villa Van Rin

Dorpplaats 14
8647 Lo-Reninge
057/409090
j.devloo@hoftenijzer.be
http://www.hoftenijzer.be/nl/a/dvc-villa-van-rin/

Koepelorganisatie: CZD Sint-Vincentius

Locatie Dagcentrum Villa Van Rin

Over Dagcentrum Villa Van Rin

Hou jij van sociale contacten en beschik je over wat vrije tijd?

Dan is vrijwilliger zijn in WZC Hof ten IJzer misschien iets voor jou! Kom jij ons team van personeel en vrijwilligers aanvullen?

Vrijwilligers

In het hartje van Reninge ademt de gezelligheid van ons woonzorgcentrum. Vrijwilligers komen er vaak langs om de bewoners een aangename dag te bezorgen.

Waarom vrijwilligers?

Als vrijwilliger kan je naast het professionele zorgaanbod veel betekenen voor onze bewoners, door op een gewone manier tijd te maken voor de grote en kleine dingen van elke dag. Je zorgt ervoor dat we nog meer kunnen doen, dat we voor meer mensen het verschil kunnen maken. Daarom ben je als vrijwilliger een belangrijke partner in de dienstverlening die Hof ten IJzer wil bieden. We gaan er samen voor. Als vrijwilliger ben je belangrijk voor onze bewoners, maar het werken als vrijwilliger kan ook voor jou veel betekenen. Je vult je vrije tijd op een leuke en zinvolle manier in. Je maakt op een nuttige manier gebruik van je talenten. Je betekent iets voor een ander. Je bouwt mee aan een warme samenleving, waar iedereen een plaats, een betekenis heeft!

De dienstverlening in ons WZC is goed, maar vrijwilligers zorgen ervoor dat ze nog beter wordt!

Activiteiten waar extra handen welkom zijn:

De volgende opsomming is een verzameling van taken in het reeds bestaande aanbod. De vrijwilliger kan hieruit een keuze maken naargelang zijn/haar interesses of tijd, of eventueel nieuwe suggesties doen.

 • Begeleiding van bewoners bij wandelingen en uitstappen (marktbezoeken, grotbezoeken, vuurwerk, daguitstappen naar de zee, kustseniorenfestivals, smoefeltochten, …)
 • Vervoer van senioren van en naar het dagcentrum Villa van Rin
 • Hulp bij tal van animatieactiviteiten: zitdansen, quiz,zang/dansnamiddagen, kaarting, optredens, …
 • Invullen van kleine individuele noden: een gesprekje met aandachtspersoon, boodschappen doen, samen een wandelingetje maken,...
 • Cafetaria: hulp bij de bediening aan de bar, glazen afwassen, opruimen na afloop,... maar vooral ook tijd maken voor de bewoners!
 • Ons rusthuis is een instelling met een christelijke visie. Ook voor het vervoer van onze bewoners naar de eucharistieviering zijn we steeds op zoek naar vrijwilligers.
 • En nog andere taken zijn natuurlijk ook mogelijk………

Visie op vrijwilligerswerk

In de opdrachtverklaring staat dat een warme, presente zorg en begeleiding centraal. Dit betekent dat we niet enkel aandacht hebben voor de zorg maar ook voor een aangenaam wonen en leven. We bieden een open en warme thuis met een familiaal karakter.
Als vrijwilliger heb je hierin zeker een eigen bijdrage. Je brengt de buitenwereld naar binnen.
Vrijwilligers vormen dus zonder meer een toegevoegde waarde aan ons WZC. Door de ondersteuning en hulp bij allerlei activiteiten en dienstverlening kan de vrijwilliger veel betekenen voor een bewoner en er ook toe bijdragen dat een bewoner zich hier thuis voelt.

Wat bieden wij aan onze vrijwilligers?

 • Voor bepaalde activiteiten wordt een onkostenvergoeding voorzien
 • Vriendschap en genegenheid
 • Een drankje en/of hapje bij deelname aan activiteiten
 • Een maaltijd bij deelname aan de uitstappen
 • Het “Hofjournaal”, ons huiskrantje
 • Vrijwilligersbijeenkomsten om de 6 weken
 • Een verzekering die de vrijwilliger beschermt

Voor wie?

Iedereen kan bij ons vrijwilliger worden, elk engagement is waardevol! Als vrijwilliger bepaal je zelf hoeveel tijd je investeert en wanneer je je wenst in te zetten.

Interesse?

Heb je interesse in deze vrijwilligersfuncties, neem dan vrijblijvend contact op met Julie Devloo, via het nummer 057 40 90 90 of j.devloo@hoftenijzer.be of u kunt uw interesse bekendmaken aan een vrijwilliger of medewerker van ons WZC. Wij zijn steeds bereid u meer informatie te geven!

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.