Climate Express

Haachtse Steenweg 53
1210 Sint-Joost-ten-Node
0479188039
contact@climate-express.eu
www.climate-express.eu

Locatie Climate Express

Over Climate Express

Climate Express is een beweging van gemotiveerde vrijwilligers die gebeten zijn door klimaat en sociale rechtvaardigheid. Wij geloven dat om klimaatverandering aan te pakken, we een ambitieuze systeemverandering nodig hebben, waarin het welzijn van mens en natuur centraal staan, niet de winst van enkelen. Dit kan enkel met behulp van de kracht van de massa, via collectieve actie, samenwerking, inspraak en medezeggenschap. Deze kracht zullen we bovendien enkel ontketenen als we ook actief samenwerken in de strijd tegen armoede, onrecht en geweld, en bij het bevorderen van gelijkheid en inclusie.

Wij bouwen aan die visie door het organiseren van opvallende, verbindende, creatieve, laagdrempelige en leuke (massa-)acties! Zo waren we in 2018 samen met Klimaatcoalitie de motor achter Claim the Climate -de grootste klimaatmobilisatie ooit in België. We organiseerden trein-en fietstochten naar internationale klimaattoppen (2017, Bonn en 2015, Parijs) en we palmden in 2015 het hele strand van Oostende in voor het klimaat. Daarnaast ondersteunen we heel wat andere acties van organisaties uit ons netwerk. We ondersteunen verschillende vormen van geweldloze en collectieve actie.

Dit alles gaat uit van vrijwilligers, die zijn georganiseerd in een coördinatieteam, een “locomotief” (raad van bestuur), verschillende werkgroepen en een breed netwerk van sympathisanten en helpende handen.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.