Casco Phil

Minnebroedersgang 5
2800 Mechelen
0498716005
rani.smet@cascophil.be
http://www.cascophil.be

Over Casco Phil

Casco Phil werd in 2008 als ‘Belgische Kamerfilharmonie’ opgericht. Intussen was het gezelschap al te gast in talrijke binnen- en buitenlandse zalen, waaronder in het Concertgebouw Amsterdam. De artistieke leiding is in handen van Benjamin Haemhouts. Hij koos ervoor om te werken met een vaste groep van ongeveer 35 musici, die naargelang het project moeiteloos wordt verkleind of uitgebreid. Casco Phil streeft naar een nieuwe invulling van het begrip ‘orkest’. De cyclus van klassieke projecten wordt versterkt, maar tegelijk worden unieke en grens- verleggende projecten toegevoegd. De instelling ‘orkest’ mag de creativiteit niet in de weg staan: het artistieke idee staat centraal, de vorm rondom dat idee is veranderlijk en speelt een versterkende rol. Het openbreken van de klassieke orkeststructuur kan alleen maar leiden tot creativiteit.

Kansen geven aan jong compositietalent behoort tot de pijlers. Elk seizoen staan één of meerdere wereldcreaties van Vlaamse componisten op het programma. Belgische talentvolle solisten krijgen een prominente plaats. Yossif Ivanov, Liebrecht Vanbeckevoort, Anneleen Lenaerts en Annelien van Wauwe zijn enkele van de topsolisten waarmee Casco Phil succesvol samenwerkte.

Casco Phil is een Creatieve, Avontuurlijke, Sociaal-geëngageerde Culturele Organisatie en behoort in- middels tot de top in Europa.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.