Campus O3/huis Van Het Kind

Jaarbeurslaan 19
3600 Genk
089/36 79 40
info@campuso3.be
www.campuso3.be

Locatie Campus O3/huis Van Het Kind

Over Campus O3/huis Van Het Kind

Campus O3 is dé plek voor gezinnen. Het is de centrale ontmoetings-, informatie- en ondersteuningsplek voor (aanstaande) ouders met kinderen en jongeren tot 24 jaar. Hier vind je alles wat met gezond opvoeden en opgroeien te maken heeft, gebundeld onder 1 dak . Je vindt er een antwoord op elke mogelijke vraag over je gezin, van zwangerschap tot jongvolwassenheid. Zoek je informatie over kraamzorg, kinderopvang, kinderrechten, vrijetijdsbesteding, schoolkeuze, studiebegeleiding, ouderschap of echtscheiding? De onthaalmedewerkers zoeken het samen met je op en verwijzen je indien nodig door naar het juiste aanbod binnenshuis of naar het aanbod van onze partners. In de infotheek vind je boeken en folders over thema's als zindelijkheid, straffen en belonen, faalangst, veilig op het internet, puberteit, gevoelens, echtscheiding… Je kan die ter plaatse inkijken of lezen, soms ook meenemen. In de spel- en ontmoetingsruimte kan je wekelijks samen met je baby of peuter komen spelen en even op adem komen, of een babbeltje slaan met andere ouders bij een kopje koffie of thee.

In Campus O3 kan je eveneens terecht voor één of meerdere spreekuren met een ervaren opvoedconsulent. Samen wordt er gezocht naar een antwoord op je vraag of probleem. Deze gesprekken kunnen overdag of 's avonds doorgaan, meestal op afspraak.

In het consultatiebureau meet en weegt een vrijwilliger je baby of peuter. Vervolgens bespreekt de verpleegkundige van Kind en Gezin de verzorging, voeding en opvoeding van je kindje. Indien nodig worden er ook vaccins toegediend en gehoortesten gedaan. Onze arts onderzoekt de groei en de ontwikkeling van je kind.

Boeiende infoavonden worden hier georganiseerd door ervaren sprekers over pril ouderschap, over het belang van communicatie in de opvoeding, over de voordelen van positief opvoeden op gedrag en zelfvertrouwen, over omgaan met pubers of jongeren, over echtscheiding, over omgaan met ADHD, over gezonde voeding en eetpatronen en vele andere thema's. Al doende leer je! Interactieve workshops staan ook op het programma, zoals bvb. ‘muziek op schoot’, babymassage, ’t vertelhuis, wiebel kriebel, ’t vitamientje, mediawijsheid, kook- en naaiateliers, …. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om andere gezinnen te ontmoeten en ervaringen te delen aan de grote leestafel of deel te nemen aan een opvoeddebat,….

Tenslotte biedt campus O3 de mogelijkheid om als geëngageerde vrijwilliger mee aan de slag te gaan in dit ‘bruisend’ Huis van het Kind. Campus O3 is door de Vlaamse overheid erkend als Huis van het Kind.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.