Buurthuis Ommekaar

Hoogveld 1
1501 Buizingen
02 361 22 93
ommekaar@scarlet.be
http://www.parochiesinbeweging.be/ommekaar.htlm

Koepelorganisatie: welzijnszorg-welzijnsschakels

Locatie Buurthuis Ommekaar

Over Buurthuis Ommekaar

Buurthuis Ommekaar is een plek waar ontmoeting centraal staat. Iedereen is dagelijks welkom! Ommekaar heeft 4 pijlers dat allen op hun eigen manier de strijd tegen armoede aanpakken.
Onze eerste pijler is het praatcafé: hier is ruimte voor ontmoeting in een open en gemoedelijke sfeer. Je vindt er steeds een luisterend oor. Je leert nieuwe mensen kennen en houdt er aangename contacten aan over. De voertaal is hier Nederlands, maar écht iedereen is welkom!
Verder is er de tweedehandswinkel: hier vind je kleding, speelgoed, boeken, enz. waarvan iemand ooit dacht: “dit gebruik ik zelf niet meer, maar misschien kan ik er iemand anders plezier mee doen”. Je zou het ook een solidaire boetiek kunnen noemen steunend op het eeuwenoud principe van herverdeling.
Vervolgens zijn we een antenne van Oxfam wereldwinkel: je vindt in Ommekaar een basisassortiment aan Oxfam producten. Zo werken we niet enkel lokaal, maar ook wereldwijd aan het bestrijden van armoede.
Tot slot is er ons nieuwste project: de Sociale Kruidenier: OMME-Karreke. De doelgroep die beschikt over een lidkaart, verkregen door een OCMW, kan hier aan sociale prijzen basisproducten verkrijgen.

Vacatures van Buurthuis Ommekaar