Buurtcentrum Wilsele-dorp

Schorenshof 13
3012 Wilsele
016222315
bc.wilseledorp@leuven.be
https://leuven.be/buurtwerk

Over Buurtcentrum Wilsele-dorp

Bij Buurtcentra Leuven zetten buurtwerkers en vrijwilligers hun schouders onder vijf buurtcentra. Deze buurtcentra zijn ontmoetingsplekken waar buren elkaar ontmoeten, de krant lezen, de computers gebruiken of genieten van een gratis tas koffie. Wie dat wil, kan ook aanschuiven voor een vers bereide buurtmaaltijd of deelnemen aan één van de vele activiteiten.

De Buurtcentra zijn actief in Wilsele-dorp, Hoogland, Mannenstraat, Casablanca en Sint-Maartensdal. De buurtwerkers proberen samen met buren en vrijwilligers kansarmoede op te merken en te doorbreken. De meeste buurtcentra hebben een kinderwerking, een van hen ook een jongerenwerking. Na school kunnen kinderen en jongeren zich hier uitleven, plezier beleven, samen zijn, deelnemen aan verschillende projecten en hun huiswerk maken. Dit alles is enkel mogelijk met de hulp van talloze vrijwilligers. We streven naar een gemengde groep vrijwilligers, iemand die af en toe kan helpen of er dagelijks staat.

Buurtcentrum Wilsele-dorp is net buiten de Leuvense ring gelegen. Hoewel de buurt vlakbij het stadscentrum ligt, is ze dus toch een beetje geïsoleerd en bijgevolg ook minder bekend bij het grote publiek. Onder de noemer Wilsele-dorp vallen verschillende buurten. Samen vormen al deze buurten één gezellig geheel.

Vacatures van Buurtcentrum Wilsele-dorp