Buurtcentra Leuven

Professor van Overstratenplein, 1
3000 Leuven
016 27 26 06
buurtwerk@leuven.be
https://www.leuven.be/buurtwerk

Koepelorganisatie: Stad Leuven

Locatie Buurtcentra Leuven

Over Buurtcentra Leuven

In Leuven zetten buurtwerkers en vrijwilligers hun schouders onder zes buurtwerkingen. Vier daarvan zijn buurtcentra . Deze buurtcentra zijn ontmoetingsplekken waar buren de krant lezen, de computer gebruiken of genieten van een gratis tas koffie in goed gezelschap. Wie dat wil kan ook aanschuiven voor een vers bereide buurtmaaltijd of snack of deelnemen aan één van de vele activiteiten. Genieten van dit alles doe je bovendien gratis of tegen een lage prijs.

Drie van de vier buurtcentra hebben een eigen kinderwerking. Na school kunnen lagereschoolkinderen zich hier uitleven, deelnemen aan verschillende projecten en op een rustige manier hun huiswerk maken. Naast alle activiteiten is er ook ruimte voor vrij spel. Eén van de werkingen heeft eveneens een kleuterwerking. De kinderwerkers en vrijwilligers begeleiden, motiveren en ondersteunen kinderen en ouders waar nodig.

De buurtwerkers proberen kansarmoede op te merken en te doorbreken. De buurtwerkers creëren samen met vrijwilligers een breed aanbod aan laagdrempelige activiteiten, ontmoetingen, vormingen, hulpverlening, informatieverstrekking en beleidswerk.

Dit alles is enkel mogelijk met de hulp van talloze vrijwilligers.We streven naar een gemengde groep vrijwilligers uit de buurt of van iets verder weg, iemand die af en toe kan helpen of er dagelijks staat en met bijzondere aandacht voor kwetsbare buurtbewoners.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.