Buddywerking regio Oostende

Nachtegalenlaan 79
8400 Oostende
0491/157107
tamara.beschuyt@buddywerking.be
http://www.buddywerking.be

Koepelorganisatie: Buddywerking

Over Buddywerking regio Oostende

Wie psychisch kwetsbaar is, raakt soms sociaal geïsoleerd. Contact met anderen is dan niet evident. Buddywerking helpt hen om opnieuw vertrouwen te krijgen in mensen en zich open te stellen voor de wereld rondom hen via vriendschappelijk contact met hun buddy.

Hoe? Eén vrijwilliger (‘buddy’) wordt gekoppeld aan één persoon met psychische moeilijkheden (‘deelnemer’). Ze ontmoeten elkaar om de 2 weken voor een babbel of trekken erop uit voor een wandeling, een fietstochtje, naar de film,...
Omdat een "klik" belangrijk is, houden we altijd rekening met de interesses en verwachtingen van buddy én deelnemer. Het contact verloopt zo gelijkwaardig mogelijk en is niet hulpverleningsgericht – op die manier symboliseert de buddy een beetje de wereld naast de hulpverlening.

Heb je interesse om buddy te worden? Aarzel niet!
Wij verwachten van jou geen deskundigheid, integendeel, het gaat om gewoon sociaal contact. Heb je om de twee weken enkele uurtjes vrij? Ga je graag met mensen om en heb je een luisterend oor? Kom dan zeker eens langs voor informatie! Als organisatie bieden we jou ondersteuning in het opnemen van je vrijwilligerstaak, de nodige verzekering en vormingsactiviteiten. Op die manier wordt jouw vrijwilligerswerk beslist een boeiende en leerrijke ervaring die jouw leven én dat van de deelnemer zal verrijken!

Vacatures van Buddywerking regio Oostende