BELvue museum - Koning Boudewijnstichting

Paleizenplein 7
1000 Brussel
02 545 08 01
office@belvue.be
www.belvue.be

Locatie BELvue museum - Koning Boudewijnstichting

Over BELvue museum - Koning Boudewijnstichting

BELvue: meer dan een museum, een plaats om de geschiedenis en de democratie te beleven

Het BELvue ligt in het hart van Brussel en is zowel het museum van België en zijn geschiedenis als een centrum voor de democratie.

BELvue wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting en werd opgericht als een plaats waar bezoekers, en vooral jongeren, België, zijn geschiedenis, zijn sociaaleconomische ontwikkeling en de werking van zijn instellingen kunnen leren kennen en beter begrijpen.

Met een thematische aanpak en een moderne en interactieve opstelling biedt het museum de bezoeker de sleutels om een beter inzicht te verwerven in België en onze samenleving.

In de zalen komen zeven maatschappelijke thema’s aan bod: democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, taal en Europa. Elk thema wordt eerst voorgesteld vanuit een hedendaagse invalshoek en vervolgens uitgewerkt en toegelicht doorheen de geschiedenis van België. Hoe zijn België en de Belgen gekomen tot waar ze vandaag staan? In de nieuwe tentoonstelling van het BELvue is de geschiedenis geen doel op zich, maar wel degelijk een middel om dingen uit te leggen en sleutels aan te reiken om onze samenleving te begrijpen en te verklaren.

Een galerij met meer dan 200 voorwerpen vult dit overzicht van België gisteren en vandaag aan. De voorwerpen staan chronologisch opgesteld van de negentiende eeuw tot vandaag en vormen als het ware het ‘materiële geheugen’ van België. De bezoeker vindt er alledaagse gebruiksvoorwerpen, kunstwerken en designstukken, bekende merken, wetenschappelijke uitvindingen, verwijzingen naar sportieve topprestaties of ook voorwerpen die herinneren aan de rijkdom van onze volkscultuur.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.