Belgische federatie van Voedselbanken

Steenweg op Zellik 12 b7
1082 Brussel (Sint-Agatha-Berchem)
+32 2 559 11 10
etienne.rubens@foodbanks.be
www.foodbanks.be

Koepelorganisatie: Belgische federatie van Voedselbanken

Over Belgische federatie van Voedselbanken

De Belgische Federatie van Voedselbanken is een coördinerend orgaan dat een nationaal netwerk van 9 regionale Voedselbanken vertegenwoordigt.

In hun strijd tegen de honger bezorgen de Voedselbanken via 654 aangesloten lokale verenigingen en duizenden vrijwilligers gratis gezond en gevarieerd voedsel aan mensen in nood. Zij kunnen daarbij beroep doen op enerzijds voedselproducten ontvangen via het Fonds voor Europese Hulp aan de meest behoeftigen (FEAD) en anderzijds op voedseloverschotten ter beschikking gesteld door de voedingsindustrie, grote distributiebedrijven en veilingen. Diverse acties gericht naar het ruime publiek vervolledigen het aanbod. Op die manier leveren de Voedselbanken ook een belangrijke bijdrage in de strijd tegen voedselverliezen.

In 2021 werd met de hulp van 327 vrijwilligers en 36 sociale contractuelen van de Voedselbanken en in samenwerking met duizenden vrijwilligers van de 654 aangesloten lokale verenigingen 22.229 ton voedsel ingezameld en verdeeld onder gemiddeld 177.238 begunstigden per maand.

Vacatures van Belgische federatie van Voedselbanken