Antwerps Ziekenwerk voor Banneux

René Carelsstraat 40
2140 Borgerhout
0479 - 57 44 68
vantrier.maya@hotmail.com
niet van toepassing

Locatie Antwerps Ziekenwerk voor Banneux

Over Antwerps Ziekenwerk voor Banneux

Al meer dan 75 jaar komen jaarlijks duizenden mensen naar Banneux, een klein bedevaartsoord in de buurt van Luik, om er te bidden voor steun of om te danken. Zij kunnen er verblijven in de hospitaliteit, een logementhuis dat regelmatig nog wordt gerestaureerd en gemoderniseerd. Vanaf april tot oktober logeren daar wekelijks groepen – niet alleen uit België, maar ook uit de buurlanden en zelfs van buiten Europa.

Vele deelnemers keren jaarlijks weer. Op bedevaart ontmoeten zij immers niet enkel mede-pelgrims – zij het toevallige voorbijgangers, oude bekenden of dierbare vrienden – maar vooral zichzelf. Een bedevaart duurt ook niet zo lang. Gesterkt keert de bedevaartganger spoedig weer naar huis, waar zijn/haar eigenlijke levenstaak ligt.

Het Antwerps Ziekenwerk voor Banneux geeft twee keer per jaar aan zo'n 230 mindervaliden, zieken en senioren de kans om samen deze bedevaart te maken. Elk verblijf wordt begeleid door een voorganger-priester. Een Nederlandstalige dokter en een hoofdverpleegkundige zijn dag en nacht bij onze groep aanwezig. Andere verpleegkundigen en verzorgers helpen bij de verzorging op de kamers. Nog anderen helpen vooral bij de maaltijden, het vervoer, lichte handenarbeid en allerlei praktische en organisatorische taken.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.