Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis

Bagattenstraat 174
9000 Gent
+32476370345
martijn.vandenbroucke@amsab.be
http://www.amsab.be

Locatie Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis

Over Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis

Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis (Amsab-ISG) is het erfgoedcentrum van sociaal, humanitair en ecologisch geëngageerde bewegingen. Het verzamelt en bewaart roerend en immaterieel erfgoed over diverse thema’s zoals arbeid, sociale emancipatie, milieu, Noord-Zuidrelatie, migratie, mensenrechten, gender, holebi, vrede ... Je vindt er archieven, kranten en tijdschriften, brieven, affiches, foto’s, films, boeken, postkaarten en zo veel meer van organisaties en personen die zich met die thema’s bezighielden en -houden.

Amsab-ISG ontsluit dat erfgoed naar een zo breed mogelijk publiek. De organisatie heeft een actieve publiekswerking die sterk gericht is op participatie. Amsab-ISG geeft een eigen tijdschrift uit, Brood & Rozen. Tijdschrift voor de Geschiedenis van Sociale Bewegingen. Amsab-ISG stimuleert en faciliteert wetenschappelijk onderzoek en profileert zich op het (inter)nationale wetenschappelijke forum.

Als kennis- en onderzoekscentrum ontwikkelt Amsab-ISG expertise, die het uitdraagt naar zijn erfgoedgemeenschap en deelt met collega-instellingen in binnen- en buitenland.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.