Ambulante Ondersteuning Tweb - Graag Gedaan

Leuzesesteenweg 138
9600 Ronse
05 533 06 60
graaggedaan@twebvzw.be
www.twebvzw.be

Locatie Ambulante Ondersteuning Tweb - Graag Gedaan

Over Ambulante Ondersteuning Tweb - Graag Gedaan

Ambulante ondersteuning TWEB vzw werkt samen met Heuvelheem vzw onder de overkoepelende naam Graag Gedaan. Deze dienst heeft 2 taken, dit ten dienste van alle cliënten van beide organisaties:

  • vrijetijdsbesteding onder de naam ‘Naast De Blomme’ en
  • het verlenen van diensten. Hieronder verstaan wij alle individuele aanvragen gaande van samen individuele activiteiten zoals zwemmen, naar de markt gaan … tot het uitvoeren van klusjes zoals helpen bij onderhoud van de tuin, schilderen van de woning, gordijnen maken …

Onze organisatie, Ambulante ondersteuning TWEB vzw, begeleidt volwassenen met een handicap die zelfstandig wonen of willen gaan wonen in de regio Vlaamse Ardennen. Wij begeleiden hen op diverse domeinen van het dagelijkse leven: wonen, werk, vrijetijdsbesteding, huishouden, relaties, gezondheid, opvoedingsondersteuning, papieren en geld.

Als ambulante dienst gaan wij 1 tot 2 keer per week langs bij onze cliënten, afhankelijk van de zorgvraag. Doordat zij zelfstandig wonen is er heel vaak vraag naar praktische ondersteuning bij dagdagelijkse handelingen zoals leren koken, boodschappen doen, klusjes, … Vaak ondervinden deze cliënten ook een sociaal isolement waardoor zij voor deze zaken geen beroep kunnen doen op hun eigen netwerk.

Het ontbreekt ons echter aan personele middelen om op al deze individuele vragen in te gaan. Bovendien willen wij continuïteit realiseren, en hebben we als hoogste doel dat ze ook zonder hun professionele begeleider, maar daarom niet zonder hulp, verder kunnen in het dagelijkse leven.

Naast deze individuele vragen, willen wij binnen onze diensten ook een aanbod geven aan onze cliënten aan groepsactiviteiten, workshops, vormingsmomenten. Denk maar aan: sinterklaasfeestjes voor de kinderen, zwemactiviteit, vorming rond hygiëne, klederdracht (mode) , onderhoud van tuin en woning … De organisatie van deze activiteiten vraagt heel veel tijd, en eerlijkheid gebied ons te zeggen dat wij onmogelijk op alle domeinen een expertise kunnen uitbouwen.

Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hen hiervoor zouden willen inzetten !!!

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.