Amarant vzw

Zebrastraat 30/001
9000 Gent
09/269.17.40
www.amarant.be

Locatie Amarant vzw

Over Amarant vzw

Art of Course!

Amarant organiseert cursussen over de geschiedenis van de schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur, over klassieke muziek en opera en over filosofie. Je leert de belangrijkste kenmerken van diverse kunststromingen te herkennen, waardoor je het werk van kunstenaars beter zal begrijpen en waarderen. Wat je gezien moet hebben zeggen we niet, wel waar je kan naar kijken en waarom!

Amarant gaat op ontdekking in de kunstwereld. We nemen je mee naar de beste tentoonstellingen van het seizoen, duiken in de meest interessante museumcollecties, gaan op atelierbezoek bij hedendaagse kunstenaars, en maken stadswandelingen waarin erfgoed of actuele architectuur bijzondere aandacht krijgen.

Amarant richt zich tot volwassenen. Tijdens de activiteiten ontmoet je vele mensen met een brede culturele belangstelling die kunst een warm hart toedragen.

Amarant staat garant voor expertise en enthousiasme, dank zij een uitgebreid team van deskundige lesgevers en begeleiders.

Amarant is actief in vele steden in Vlaanderen (o.a. Aalst, Antwerpen, Brugge, Gent, Knokke, Leuven, Mechelen, Oostende) en in Brussel en werkt samen met de educatieve diensten van de kunstmusea, met cultuurcentra en andere organisaties uit het sociaal-culturele veld.

Je kan op ons ook een beroep doen voor lezingen en cursussen op maat van je vereniging.

En dan zijn er natuurlijk nog de Amarantreizen: het neusje van de zalm onder de kunst- en cultuurreizen!

Twee organisaties slaan hiervoor de handen in elkaar: Amarant en De Buck Travel. Het team van Amarant ontwikkelt unieke reisprogramma’s vanuit een doorgedreven kennis van de westerse kunst, en een passie voor de grote culturen van Azië, Afrika en Amerika. Je verkent met een deskundige Nederlandstalige reisleider de cultuur van een stad, een streek, een land. Je kijkt verder dan de highlights, en geniet ook van uitzonderlijke of minder voor de hand liggende plaatsen.

De Buck Travel is een reisbureau uit Eke/Nazareth met meer dan 50 jaar ervaring, gespecialiseerd in het werken op maat, zowel voor individuele reizigers als voor bedrijven en groepen. De Buck Travel staat garant voor een vlekkeloze organisatie. De volgehouden aandacht voor het detail maakt het verschil tussen een goede reis en een fantàstische reis.

Amarant is erkend en gesubsidieerd door de Minister voor Cultuur van de Vlaamse gemeenschap als gespecialiseerde vormingsinstelling in het sociaal-cultureel werk voor volwassenen.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.