fotovrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk werkt

Heb je het moeilijk om een job te vinden omdat je weinig werkervaring hebt? Ga als vrijwilliger aan de slag in de sector waarin je werk zoekt. Zo verhoog je je kansen op werk. Liesa: “Solliciteren was voor mij niet vanzelfsprekend: ik kon geen hoger diploma voorleggen en had nog geen ervaring. Mijn vrijwilligerswerk heeft me enorm geholpen.” Lees het hele verhaal van Liesa in het magezine van VDAB.

De voordelen van vrijwilligerswerk op een rijtje

  • Je doet ervaring op en verwerft extra competenties die je kan vermelden in je cv.
  • Je toont aan je toekomstige werkgever dat je van wanten weet en gemotiveerd bent.
  • Je bouwt een netwerk uit en leert mensen kennen binnen de sector waarin je aan de slag wil. Zij kunnen je misschien helpen om een job te vinden.
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen en geloof in je eigen competenties. Zo wordt het gemakkelijker om de werkgever te overtuigen van je kunnen.Liesa legt uit: “Het is heel moeilijk om een sollicitatiegesprek te voeren als je zelf niet echt in je competenties gelooft. Door als vrijwilliger te werken, voelde ik mezelf groeien en ging met meer zelfvertrouwen binnen naar een gesprek.Bovendien was het hierdoor ook makkelijker om met afwijzingen om te gaan. Ik bleef in mezelf geloven, ook al kreeg ik een NEE te horen.”

Dag van de vrijwilliger

Op 5 december is het dag van de vrijwilliger. Alle vrijwilligers worden dan in de bloemetjes gezet. Meer info vind je op internationaledagvrijwilligerswerk.be