vrijwilligerswerk 2.0

Vrijwilligerswerk 2.0: nieuwigheden voor organisaties en lokale besturen

Nog steeds is www.vrijwilligerswerk.be de meest bezochte vacaturebank voor vrijwilligerswerk in Vlaanderen! Met meer dan 425.000 bezoeken het afgelopen jaar, heb je best wel veel kans om er een toffe vrijwilliger aan de haak te slaan. Ook voor jouw organisatie of lokaal bestuur! En nog steeds gratis!

We zitten dan ook niet stil. De afgelopen periode investeerden we in heel wat nieuwigheden, dankzij jullie feedback. Ontdek ze hieronder!

Werk vanaf nu samen met je team op 1 account

Gedaan met je login met elkaar te delen! De hoofdbeheerder kan vanaf nu redacteurs toevoegen. Zij kunnen hun eigen vacatures volledig zelfstandig opstellen. De beheerder kan een oogje in het zeil houden. Hoe je dit doet, zie je in dit filmpje.

Tips & tricks om beter te werven

Als je ingelogd bent, heb je vanaf nu toegang tot heel wat tips & tricks om je te helpen werven:

  • Filmpjes die je helpen om je account optimaal te beheren
  • Werken met een wervingsplan
  • Werven met facebook
  • 10 tips voor vette vacatures

Check de tips!

Bezige bij? Vanaf nu kan je met 1 account meerdere organisaties beheren!

Je bent een bezig bijtje, dat wisten we al! Vaak ben je ook nog actief in verschillende organisaties. Misschien in de ene voor je werk, in je vrije tijd voor de andere. Of heb je verschillende afdelingen en diensten in je organisatie of lokaal bestuur, die elk apart moeten kunnen werven? Je kan nu met 1 account vacatures voor meerdere organisaties maken.

Leer er alles over in dit filmpje!

Gemakkelijker vrijwilligers zoeken voor specifieke dagen

Vrijwilligers nodig op oudejaarsavond? Of voor een specifiek event? Je kan nu optioneel data toevoegen aan je vacature, waarvoor je vrijwilligers zoekt. Dat maakt je werving sterker. Is dit niet nodig, dan vul je gewoon lekker niets in. De functie ‘solliciteren tussen’ verdwijnt, want dat was verwarrend.

We helpen om je vacatures actueel te houden

Met een simpele knop bovenaan zet je je vacatures online of offline. Je kiest zelf een einddatum waarop de vacature niet meer online staat. Na zes maanden krijg je sowieso een mailtje van ons om je vacature nog eens te bekijken. Dat doen we omdat we weten dat frisse vacatures beter scoren. Daarnaast verwijderen we systematisch accounts die langer dan twee jaar inactief zijn. Zo zorgen we dat zoekende vrijwilligers een actueel aanbod vinden, en dus ook jouw vacatures.

Gouden tips

Vrijwilligers werven gaat niet vanzelf. Daarom nog enkele tips!

  • Fris regelmatig je vacatures op
  • Deel je vacatures via sociale media, je website en nieuwsbrieven
  • Spreek je stad of gemeente aan: wij hebben een tool waarmee ze ook jouw vacatures op hun website kunnen promoten. Reeds 1 op 8 gemeenten gebruikt dit al in Vlaanderen! ook handig voor je eigen organisatie, trouwens!
  • Bedank je vrijwilligers met gadgets tijdens de Week van de Vrijwilliger 2019

Nog meer tips?

Schrijf je in op de nieuwsbrief voor vrijwilligerswerk.be (6x per jaar), Sterker Vrijwilligen (elke maand alle vrijwilligersnieuws) of volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram

Suggesties of vragen?

Laat ons weten wat je van www.vrijwilligerswerk.be vindt met een berichtje aan lies@vsvw.be