Vlaamse Vrijwilligersverzekering 2019

Lancering nieuwe gratis vrijwilligersverzekering!

De nieuwe gratis vrijwilligersverzekering wordt gelanceerd! Vanaf 1 april 2019 vernieuwt Vlaanderen de gratis verzekering voor vrijwilligers. Deze verzekering is vooral interessant voor feitelijke verenigingen en opstartende vzw’s of vzw’s zonder personeel. De organisatie kan gratis maximum 1000 vrijwilligersuren per 12 maanden verzekeren. De verzekering wordt aangeboden in Vlaanderen en aan Nederlandstalige organisaties in Brussel. Je aanvraag doe je bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw.

Minister Gatz ging zelf aan de slag als vrijwilliger aan het onthaal van Muntpunt in Brussel. Hij verzorgde er samen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel het onthaal en beantwoordde vragen over vrijwilligerswerk en de nieuwe eengemaakte vrijwilligersverzekering die volgende maandag, 1 april 2019, in gebruik wordt genomen.

Wat is er nieuw?

We hebben de polis uitgebreid, de voorwaarden aangepast en regelen alles nu via een handig digitaal loket. Let op: oude erkenningsnummers zijn niet meer geldig. Ga kijken of je in aanmerking komt en vraag vanaf 1 april 2019 je nieuwe erkenningsnummer aan op www.gratisvrijwilligersverzekering.be

Komt je organisatie niet in aanmerking? Dan helpen we je vooruit bij het regelen van een eigen verzekeringspolis voor vrijwilligers in ons ditale dossier.