Zorghuis Gent

Eedverbondkaai 61
9000 Gent
09 224 09 80
info@zorghuisgent.be
http://www.zorghuisgent.be

Koepelorganisatie: VZW Zorghuis Gent

Locatie Zorghuis Gent

Over Zorghuis Gent

Zorghuis Gent is een huis dat openstaat voor alle mensen met kanker tijdens of vlak na hun behandeling. Naast een fijne plek waar revaliderende gasten rust vinden, biedt Zorghuis Gent ook een warm onthaal door een team van betrokken coördinatoren en vrijwilligers. De gasten kunnen er zowel enkel overdag (dagverblijf) of met overnachting terecht.

Voor een patiënt voor wie geen of onvoldoende mantelzorg is binnen familieverband of intieme kring, zijn de eerste dagen / weken vaak onoverbrugbaar. Als een patiënt wordt ontslagen uit het ziekenhuis, betekent dat niet noodzakelijk, en zelfs vaker niet dat hij of zij voldoende hersteld is om alleen te functioneren. Vaak ontbreekt het die patiënt aan kracht en energie om het ganse proces alleen te doorlopen.

De vrijwilligers regelen allerlei praktische zaken zoals een boodschap doen, eten koken, ontvangen van bezoek,… Tegelijkertijd bieden ze steeds een luisterend oor.

Zorghuis Gent wordt gerund door een hoofdcoördinator en twee halftijdse coördinatoren. Zij zorgen voor de continue werking en het overleg met de arts of hulpverlener bij eventuele vragen of moeilijkheden. Zowel de gast als de vrijwilligers kunnen steeds bij hen terecht.


Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.