Garage Swap

broekstraat 11
3061 Leefdaal
0485527198
kris@impactprojects.be
www.garage-swap.be

Locatie Garage Swap

Over Garage Swap

GARAGE SWAP : Dure parkeerplaatsen ruilen voor duurzame mobiliteit

Bij nieuwbouwprojecten geldt een parkeernorm: er moeten voldoende parkeerplaatsen of ondergrondse parkeergarages zijn, zodat de auto’s niet op het publieke domein terechtkomen.

Met Garage Swap stellen we voor om minder van die – dure – parkeerplaatsen te bouwen (“schrappen”) en het uitgespaarde geld te herinvesteren (“swappen”) door o.a. deelauto’s, deelfietsen, scooters, openbaar vervoer ter beschikking te stellen van de bewoners.

Een Modal shift volgens STOP principe (Stappen, Trappen, Openbaar Vervoer en gedeelde privéwagens) is meer dan ooit nodig. De herinvestering van een lager aantal garages kan een extra hefboom én strategisch instrument zijn voor het creëren van een win–win-win voor de drie sleutelspelers : overheid, projectontwikkelaar en burgers.

Het is echter cruciaal om te werken aan een mobiliteitsoplossing en niet een parkeeroplossing. Anders laten we tal van maatschappelijke baten liggen op vlak van o.a. levenskwaliteit in wijken, gezondheidseffecten, keuzevrijheid, sociale en economische effecten voor lokale economie, milieu en klimaat enz...

We hebben tal van activiteiten, soms eenmalige, andere terugkerende waarvoor extra helpende handen altijd welkom zijn. Iedereen welkom om samen met ons de ambities te realiseren, we zoeken samen met jou naar een invulling op maat van je beschikbare tijd en voorkeuren qua taken.

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.