Centrum Molenmoes

Blauwmolenstraat 1a
3111 Wezemaal
016 35 69 35
Centrummolenmoes@wissel.be

Koepelorganisatie: De wissel

Over Centrum Molenmoes

Centrum Molenmoes maakt naast De Rotonda en De switch deel uit van De Wissel vzw en verzorgt vele ondersteunende modules. De wissel is een CANO-voorziening wat staat voor Centrum voor Active Netwerkontwikkeling en Omgevingsondersteuning. In dit kader voorziet De wissel residentiële opvang, thuisbegeleiding, bzw, projectwerking, dagbesteding en begeleiding binnen de ruimte context.

Centrum Molenmoes beoogt ook deze gedachte verder te zetten en wil daarom een actieve rol spelen in netwerking rondom de organisatie en de jongeren die hier deel van uitmaken.

Centrum Molenmoes probeert op een heel eigen manier een omgeving te creëren waarin mensen, activiteiten en ervaringen aanwezig zijn. Er is een ruim aanbod van projecten, ateliers en een participatieve organisatie. Het centrum huisvest een dagopvang voor jongeren tussen 12 en 18j, Rizsas, een grensverleggend project met touwenparcours, stretch-it, een paardenproject, equicanis en een experimentele ruimte voor nieuwe projecten en vrijwilligers.

Een drietal keer per jaar verzorgen we een soort open deur voor het publiek om te proeven van de activiteiten op ons centrum. We zijn het actiefst gedurende de schoolperiode. In schoolvakanties wordt er wat onderhoud gedaan, een internationaal kamp en kleine dagactiviteiten.

Vrijwilligers verzorgen mee het verruimen van deze ontmoetingsplek voor onze jongeren of het verbeteren van de accommodatie. Jaarlijks ontvangen we 3 Europese vrijwilligers in het kader van het Europese programma Youth in Action. Daarnaast zijn ook nog een aantal lokale vrijwilligers actief.

Taken van de vrijwilliger

  • Organiseren van een atelier. Dit is een hobby of passie die je zelf hebt en graag op onze plek wil uitvoeren: muziek, crea, tuin, sport, spel, weven, breien, film, theater, computer, houtbewerking, ...
  • Ondersteuning van allerlei klussen: renovatie buiten en binnen, kleine opruim klussen, reparaties,...
  • ondersteuning onthaal en administratie: telefoons beantwoorden en doorgeven, facturen opmaken, groepen onthalen, ruimtes ontvangstklaar maken, koffie/thee/lunch voorzien
  • onderhoud domein: tuinwerk, tipi, houtstapel, bosbeheer, grasbeheer, verzorging kippen, compostbeheer...
  • Paardenverzorging: tijdens weekends en vakanties

Momenteel zijn er geen jobs beschikbaar voor deze organisatie.